Majida Kalıcı Oje

Tırnak Bakımı Doğal Yöntemler Nelerdir? Nasıl Olmalıdır?

Bugünlerde mağaza raflarında o kadar çok tırnak bakımı kozmetiği varken, aralarındaki farklılıkları ve bunların vücudunuzu nasıl etkilediğini düşünmeden edemiyorsunuz. Tipik olarak, yağlar, vitaminler ve bitki özleri gibi faydalı bileşenlere ek olarak, tüm bitmiş ürünler, ürüne çekici bir renk ve aroma vermek ve bitmiş ürünün görünümünü korumak için tasarlanmış birçok stabilizatör ve diğer bileşikler içerir ve daha fazla dayanıklılık. Vücudumuzun tüm bu katkı maddelerine ve boyalara ihtiyacı var mı? Ne de olsa, geleneksel tıp benzer ve daha ucuz bir çalışma yöntemi sunuyor. İçerikleri basittir, yapımı kolaydır ve uzun süre saklama gerektirmez, yani zararlı katkı maddeleri ile saklanmaları gerekmez.

Anahtar şifa hapları eski güzel bitkisel yağ (rafine edilmemiş ayçiçeği, zeytinyağı en iyisidir), limon, iyot ve deniz tuzudur. Hepsi banyolar için mükemmeldir. Herhangi bir bakım işleminden önce normal bir diş fırçası ile parmaklara masaj yapmak, tırnaklara ve kütiküllere masaj yapmakta fayda var.

Banyo yapmaya uygun bitkisel yağ. Bunun için biraz ısınmanız gerekiyor. Birkaç damla iyot veya limon ekleyebilirsiniz. Yağ tabağı tamamen kaplamalıdır. Ellerinizi leğende 5-10 dakika beklettikten sonra kağıt havlu ile kurulayın ve birkaç saat ellerinizi yıkamayın. Tırnaklar kötü durumda ise bu işlemi bir hafta boyunca her gün tekrarlayın. Önleme için, bunu haftada iki veya üç kez yapabilirsiniz.

Limon bir şifadır. Özleri ve kabuğu harika bir antiseptik olmasının yanı sıra aynısefa için gerekli olan A, C ve D vitaminlerini de içerir. Ayrıca sitrik asit tırnakları beyazlatmak ve soyulmayı önlemek için faydalıdır. Kullanmanın en uygun yolu, bir limonu ikiye bölmek, her bir limonu parmak uçlarınızla batırmak ve 5-10 dakika posaya “derinleştirmek”, granülleri sıkmasına ve beslemesine, tırnakların altına nüfuz etmesine ve beyazlamasına izin vermektir.

Ancak “limon” programı ile aşırıya kaçmayın. Asitler cildinizi ve ellerinizdeki cildi kurutabilir. Bunu önlemek için, bu küvetleri haftada iki kez kullanın. Geri kalan zamanlarda tırnaklarınızı limon suyuyla ovun.

200 ml ılık su ve beş damla iyot içeren bir iyot banyosu hazırlayın. İyotu bir fırça veya pamuklu çubukla doğrudan plağa da uygulayabilirsiniz. Ancak iyot çözeltisinin alkol içerdiğini unutmayın, bu nedenle bu manikürü de kötüye kullanmamalısınız. İyot kaplı tırnaklar çabuk yıpranıyorsa yani iyot çabuk emiliyorsa iyot eksikliğiniz olabilir. Günde 5 elma çekirdeği yiyin: vücuttaki iyot dengesinin geri kazanılmasına yardımcı olurlar.

1 çorba kaşığı deniz tuzunu 200 ml ılık suda eritin ve tırnaklarınızı 15 dakika suda bekletin. Bu solüsyona birkaç damla uçucu yağ ekleyebilirsiniz: sedir, badem de tırnakları yumuşatmaya yardımcı olur. İyota ek olarak deniz tuzu, tırnaklar için gerekli olan birçok eser element içerir: örneğin kalsiyum ve magnezyum.

Yukarıdaki ürünlere ek olarak, tırnak bakımı için şunlara ihtiyacınız olacak:

elma sirkesi (ellerinizi yıkadıktan veya bulaşıkları yıkadıktan sonra tırnaklarınızı bununla silin, deterjanlarda bulunan alkalilerin zararlı etkisini nötralize eder), • hidrojen peroksit (beyazlatır) tırnaklar içeriden iyi durumda, Fransız manikürünüz uçlarda beyaz kalıcı oje olmasa bile mükemmel olacaktır),

aloe suyu (eczanede satın alınır veya pencerenizde duran canlı aloe yaprağından sıkılır),

balmumu (suda eritilir) banyosu, bir güzellik salonundaki pahalı parafin terapisi prosedürünün yerini mükemmel bir şekilde alacaktır),

normal yenilebilir jelatin (bir kaşık jelatini 200 ml kaynar suda eritin, iyice karıştırın, rahat bir sıcaklığa soğutun ve 20 dakika parmaklarınızı içine daldırın. dakika, haftada 2 kez uygulayabilirsiniz).

Elbette bu ilaçları kullanırken, bu şekilde sadece vücudumuzdaki rahatsızlıkların sonuçlarını önemsediğimizi unutmamalıyız. Bu nedenle, geleneksel tıbbın yardımıyla tırnak tedavisi, vitamin alımı ile birleştirilmelidir.

Genel olarak halk ilaçları, pahalı salon prosedürlerine mükemmel bir alternatiftir ve mağazadan satın alınabilecek ucuz ilaçlardan uzaktır. Geleneksel tıbbı kullanmak, kozmetik üreticilerinin vücudumuza kattığı zararlı kimyasalların etkilerini ortadan kaldırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir